Artis 3000 pro

Atis 3000 pro je printer poslednje generacije opremljen razim alatima koje povećavoju mogućnosti štampe i olakšavaju posao. Ogromnu prenost koju donosi je stampa u jednom mestu sa brojem prelaza koj vi odredite tako da se mogu dobiti neverovatni 3d efekti impozatnih veličina. Visina ladlice je 17cm i opterećenja do 20kg što omogućava print gotovo svega. Dimenzije printa su 36*50 a sam ulaz u printer je nešto veći tako da se mogu staviti i predmeti par cm veci od širine cm. Korist Epsonovu DX 7 glavu koja omogućava vrhunski otisak i može biti 8-kanala i 6-kanala -Na zahtev. Tezina printera je 150 što omogućuje veoma miran i stabilan rad. CR i STEP motori su takođe nove generacije i poseduju veoma stabilan i tih rad.

Braille

Ogromna prednost printera nove generacije je u tome što možemo sami da kontrolišemo matičnu ploču samim tim smo bili u mogućnosti da i vama otvorimo razne novine. U novom softveru postoji opcija za Bray-ovo pismo gde samo označite da zelite da ispis bude po standardu Braja i softver ce sam graditi tačnu visinu koja je potrebna da bude u standardu Braja. Prednosti su mnogobrojne jer omogućava da odprintate razne površine sa Brajovim pismom koje inace gotovo da su nemoguće(vizit karte, flaše, rukohvate za stepeniste, ploče sa obavestenjima...)

Print

Nova generacija printera ima mogucnost povećavanja pritiska boje u samoj glavi to joj pruza ogromne mogućnosti kod printa zahtevih predmeta kao sto su neravni predmeti, u ovoj varijati povećanja pritiska glave možemo printati predmete udaljenosti i do 8-*10mm. Tako da predmeti mogu biti zaobljeni neravni a odprintani kao da su ravni.

Lak

Svi printeri nove generacije imaju opciju laka (sami odabirate kofiguraciju svog printera) mozete birati da li zelite da bude samo 4* bela i cmyk, 2*bela cmyk, 2*bela,2*lak cmyk, cmyk cmyk (wwww cmyk ili ww cmyk ili wwvv cmyk ili cmyk cmyk) Sve to zavisi od vaših zahteva i poteba.

UV Led

Na sim modelima prisutno je antifriz hlađenje UV lampe koja produžava zivotni vek u mnogome, te lame traju i više od 20.000 radinh sati a temperaturu možete pratiti na displeju printera. Takođe postoji regulacija intenziteta UV lampe tako da kada se printaju predmeti koji su odporni na temperaturu(drvo, keramika, staklo, Galvanizovani predmeti-zipo upaljači pljoske...)moze se koristiti intenzitet lampe 100% ali isto tako ukoliko štampamo neke vrste fine plastike koji swe na toploti krive možemo jednostavno smanjiti intezitet i dobiti jednako kvalitetan print bez oštećenja materijala.

Boje

Sistem za boju kod ove vrste printera je izveden sa kertridzima i veoma se dobro pokazao omogućava dosipanje boje i za vreme rada printera u svako vreme kertridz mozemo izvaditi dopuniti-zamenuri bez pustanja vazduha u sistem što omogućava jednopropusni vetil koji nikada nepušta vazduh u sistem. Pokretnje celog sistema je veoma jednostavno sve je softverski rešeno tako da uz 3/4 pune kertridze dovoljan je jedan klik u softveru i ceo sistem se puni bojom i veoma brzo omogucava starni prin. Boje poseduju sve potrebne sertifikate koje dobijate uz printer.Boje su vrhunskog kvaliteta i gotovo ih je nemoguće skinuti sa povrsine pose printa. Uv boje omogucuju da printer stoji i više od mesec dana a da nema bojazni da će se glava printera začepiti. Što se tiče odpadne poje sa jedne strane printera nalazi se boca za otpadnu boju koja se veoma lako prazni i održava.

Merenje visine

Novi modeli poseduju AUTO POZICIONIRANJE tako da samo jednim klikom na displej printera on sam izbacuje ladlicu uvlaci je ponovo i očitava sve sto se na njoj nalazi i meti taču visinu predmeta i sam spusta ladlicu tako da odklanja rizik oštećenja glave printera i donosi pravu vrednost odstojanja glave od predmeta. Ili ukoliko to slučaj donosi možete i sami "ručno" da odredite odstojanje odabirom stralice gore-dole na displeju printera.

Softver

Novi softveri donose puno novina u svet štampe. Ova verzija olakšava razne zadatke. Odabirom veoma lakih tabela vladate softverom za koji je optrebno osnovno znanje u grafici. Postoje opcije za ponavljanje printa koliko god kopija zelite sa dodatkom sa posle sveke printer vrati ladlicu nazad. Sami odabiramo koliko prolaza zelimo da imamo u jednoj tački te tako možemo da gradimo veoma interesantne 3d efekte. Odabir Brajovog pisma gde softver sam gradi tačnu visinu koja je potrebna za Brajovo pismo. Tu su i opcije za kontrolu kvalitete dizni i pomocni alati.

Rotaciona štampa

Postoji i nastavak za rotacionu štampu koja omogućava print okruglih objekata kao što sz Flase, čaše, alu boce... Sve što teba je spojiti uređaj sa printero on preuzima ulogu ladlice i tako direktno printate na okrugle objekte. Veoma se lako stavlja i skida tako da nepredstavlja nikakv problem instalaciju(postoji i poseban softver koji je u sklopu osnovog i omogućava veoma lak print)

Displej printera

Displej pritera nam u mnogome može pomoćioko stnog podešavanja poseduje osnovni kursor gore-dole-napred-nazad i dodana dva dugmeta za "fino gore-fino dole" koja omogućavaju jako precizna podešavanja. Odabirom dugmeta "Auto pozicioniranje" piter sam vrši merenje visine objekta i skenira cesve objekte i pravi tačno odstojanje između glave i objekta koji se štampa. Takođe na njemu regulišemo i untenzitet lampe od 5-100 %. Takođe omogućava i ubrzanje hoda glave tako da možemo ubrzati sam print, kao i brzinu kretanja ladlice. Odabirom opcije "godišnji odmor" možemo staviti printer u stanje mirovanja koje ce za vreme vaseg odmora povremeno čistiti glavu (UV boje omogućavaju da printer stoji i više od jednog meseca a da se glave ne začepe) Takođe tu je dugme za pauzu koja omogućava da pauziraze print ukoliko imate potrebu i posle nastavite tačno tamo gde ste stali. Dugme za odkazivanje printa, Kao i dugme za aktiviranje pumpe "SPI" ukoliko niste zadovoljni sa nozzle check-om ovim dugmetom aktivirate pumpu i sam njim izvlačite boju kroz glavu sa njim i vazdug i dobijate savrsen otisak dizni.

Pumpa za boju

Pumpa za boju ili srce svakog printera je takođe nove generacije sa povećanom snagom a u isto vreme u granicama da ne bi oštetila glavu. Savršeno balansirana da sa lakoćom izvuče sav vazduh iz glave i da brzo i efikasno mozete da počnete da radite sa svršenim otiskom. Poseduje posebno dugme na displeju tako da je mozete aktivirati kadagod vi to zelite ili smatrate da bi to trebalo.

artis-3000U Pro.pdf