Artis 5000 NEW

Atis 5000 je printer poslednje generacije opremljen razim alatima koje povećavoju mogućnosti štampe i olakšavaju posao. Ogromnu prenost koju donosi je stampa u jednom mestu sa brojem prelaza koj vi odredite tako da se mogu dobiti neverovatni 3d efekti impozatnih veličina. Postoje dve varijante visina printera 10, 25cm visine ladlice i opterećenja do 20kg što omogućava print gotovo svega. Dimenzije printa su 50*70 a sam ulaz u printer je nešto veći tako da se mogu staviti i predmeti par santimetara vecih dimenzija. Korist Epsonovu DX 7 glavu koja omogućava vrhunski otisak. Tezina printera je od 160 - 250kg(u zavisnosti od modela) što omogućuje veoma miran i stabilan rad. CR i STEP motori su takođe nove generacije i poseduju veoma stabilan i tih rad.

Braille

Ogromna prednost printera nove generacije je u tome što možemo sami da kontrolišemo matičnu ploču samim tim smo bili u mogućnosti da i vama otvorimo razne novine. U novom softveru postoji opcija za Brajovo pismo gde samo označite da zelite da ispis bude po standardu Braja i softver ce sam graditi tačnu visinu koja je potrebna da bude u standardu Braja. Prednosti su mnogobrojne jer omogućava da odprintate razne površine sa Bray-ovim pismom koje inace gotovo da su nemoguće(vizit karte, flaše, rukohvate za stepeniste, ploče sa obavestenjima...)

Print

Nova generacija printera ima mogucnost povećavanja pritiska boje u samoj glavi to joj pruza ogromne mogućnosti kod printa zahtevih predmeta kao sto su neravni predmeti, u ovoj varijati povećanja pritiska glave možemo printati predmete udaljenosti i do 8-*10mm. Tako da predmeti mogu biti zaobljeni neravni a odprintani kao da su ravni.

Lak

Svi printeri nove generacije imaju opciju laka (sami odabirate kofiguraciju svog printera) mozete birati da li zelite da bude samo 4* bela i cmyk, 2*bela cmyk, 2*bela,2*lak cmyk, cmyk cmyk (wwww cmyk ili ww cmyk ili wwvv cmyk ili cmyk cmyk) Sve to zavisi od vaših zahteva i poteba.

UV Led

Na sim modelima prisutno je antifriz hlađenje UV lampe koja produžava zivotni vek u mnogome, te lame traju i više od 20.000 radinh sati a temperaturu možete pratiti na displeju printera. Takođe postoji regulacija intenziteta UV lampe tako da kada se printaju predmeti koji su odporni na temperaturu(drvo, keramika, staklo, Galvanizovani predmeti-zipo upaljači pljoske...)moze se koristiti intenzitet lampe 100% ali isto tako ukoliko štampamo neke vrste fine plastike koji swe na toploti krive možemo jednostavno smanjiti intezitet i dobiti jednako kvalitetan print bez oštećenja materijala.

Boje

Sistem za boju kod ove vrste printera je izveden sa kertridzima i veoma se dobro pokazao omogućava dosipanje boje i za vreme rada printera u svako vreme kertridz mozemo izvaditi dopuniti-zamenuri bez pustanja vazduha u sistem što omogućava jednopropusni vetil koji nikada nepušta vazduh u sistem. Pokretnje celog sistema je veoma jednostavno sve je softverski rešeno tako da uz 3/4 pune kertridze dovoljan je jedan klik u softveru i ceo sistem se puni bojom i veoma brzo omogucava starni prin. Boje poseduju sve potrebne sertifikate koje dobijate uz printer.Boje su vrhunskog kvaliteta i gotovo ih je nemoguće skinuti sa povrsine pose printa. Uv boje omogucuju da printer stoji i više od mesec dana a da nema bojazni da će se glava printera začepiti. Što se tiče odpadne poje sa jedne strane printera nalazi se boca za otpadnu boju koja se veoma lako prazni i održava.

Merenje visine

Novi modeli poseduju AUTO POZICIONIRANJE tako da samo jednim klikom na displej printera on sam izbacuje ladlicu uvlaci je ponovo i očitava sve sto se na njoj nalazi i meti taču visinu predmeta i sam spusta ladlicu tako da odklanja rizik oštećenja glave printera i donosi pravu vrednost odstojanja glave od predmeta. Ili ukoliko to slučaj donosi možete i sami "ručno" da odredite odstojanje odabirom stralice gore-dole na displeju printera.

Rotaciona štampa

Postoji i nastavak za rotacionu štampu koja omogućava print okruglih objekata kao što sz Flase, čaše, alu boce... Sve što teba je spojiti uređaj sa printero on preuzima ulogu ladlice i tako direktno printate na okrugle objekte. Veoma se lako stavlja i skida tako da nepredstavlja nikakv problem instalaciju(postoji i poseban softver koji je u sklopu osnovog i omogućava veoma lak print)

Softver

Novi softveri donose puno novina u svet štampe. Ova verzija olakšava razne zadatke. Odabirom veoma lakih tabela vladate softverom za koji je optrebno osnovno znanje u grafici. Postoje opcije za ponavljanje printa koliko god kopija zelite sa dodatkom sa posle sveke printer vrati ladlicu nazad. Sami odabiramo koliko prolaza zelimo da imamo u jednoj tački te tako možemo da gradimo veoma interesantne 3d efekte. Odabir Brajovog pisma gde softver sam gradi tačnu visinu koja je potrebna za Brajovo pismo. Tu su i opcije za kontrolu kvalitete dizni i pomocni alati.

Displej printera

Displej pritera nam u mnogome može pomoćioko stnog podešavanja poseduje osnovni kursor gore-dole-napred-nazad i dodana dva dugmeta za "fino gore-fino dole" koja omogućavaju jako precizna podešavanja. Odabirom dugmeta "Auto pozicioniranje" piter sam vrši merenje visine objekta i skenira cesve objekte i pravi tačno odstojanje između glave i objekta koji se štampa. Takođe na njemu regulišemo i untenzitet lampe od 5-100 %. Takođe omogućava i ubrzanje hoda glave tako da možemo ubrzati sam print, kao i brzinu kretanja ladlice. Odabirom opcije "godišnji odmor" možemo staviti printer u stanje mirovanja koje ce za vreme vaseg odmora povremeno čistiti glavu (UV boje omogućavaju da printer stoji i više od jednog meseca a da se glave ne začepe) Takođe tu je dugme za pauzu koja omogućava da pauziraze print ukoliko imate potrebu i posle nastavite tačno tamo gde ste stali. Dugme za odkazivanje printa, Kao i dugme za aktiviranje pumpe "SPI" ukoliko niste zadovoljni sa nozzle check-om ovim dugmetom aktivirate pumpu i sam njim izvlačite boju kroz glavu sa njim i vazdug i dobijate savrsen otisak dizni.

Pumpa za boju

Pumpa za boju ili srce svakog printera je takođe nove generacije sa povećanom snagom a u isto vreme u granicama da ne bi oštetila glavu. Savršeno balansirana da sa lakoćom izvuče sav vazduh iz glave i da brzo i efikasno mozete da počnete da radite sa svršenim otiskom. Poseduje posebno dugme na displeju tako da je mozete aktivirati kadagod vi to zelite ili smatrate da bi to trebalo.

artis-5000U.pdf
artis 5000U 2.pdf