Moderan marketing

U današnje vreme svi imamo iste probleme* kako da prodamo više,* kako da dopremo do klijenata*kako da održimo vezu sa klijentima... pitanja je bezbroj kao i rešenja. Jedan od odgovora predstavićemo vam kroz opciju Moderan marketing.

Mnogobrojne kompanije sa kojima sarađujemo već koriste ovaj način markeninga i veoma ga uspešno sprovode a kao alat koriste ArtisJet printere. Printeri se mogu koristiti na više različitih načina a u istu svrhu. Podelili smo ovu vrstu marketinga na modele po kojima želite da se obratite klijentima. Naravno one su samo osnova, vi ih možete prilagoditi vašim željama.

1. Povećanje prodaje

2. Približavanje klijentima

3. Reklamni materijal

1. Povećavanje prodaje Svi koristimo alate "kupiš dva dobiješ tri" i to je svakako dobro rešenje... Kako to da poboljšamo? U moru proizvoda teško je probiti se ... naravno postoji rešenje. Naime jako je mala razlika između "kupiš dva dobiješ tri" Naša varijanta * Ponudite kupcima personalizovan moderan poklon, veoma je bitno da poklon bude praktičan i da ga svi koriste kako bi bio zanimljiv.

Pimer* Plan je da povećamo prodaju soka, poboljšaćemo je tako što ćemo za veću količinu deliti poklone ili gratis jednu jedinicu (ukoliko je to poklon koji je jeftin ili nije praktičan - velika je verovatnoća da nećemo uspeti). Bili smo svedoci čak i velikih kompanija koje su pravile greške sa neadekvatnim poklonima i pokušajima personalizacije.. .koji su bili na takoreći početničkom nivou. Želimo da vam predočimo prednosti ovog alata ako se koristi na adekvatan način. Najčešće se odlučujemo za jeftine poklone zbog toga što moramo da opravdamo cenom + štampa + tiraž.. i vas taj poklon svakako košta puno.

Naš predlog * Za ovo nam je potreban ArtisJet printer, operater, hostesa. Mobilni telefoni su svakako ono što većina ljudi koristi, vezani su za njih, i deo su njihove svakodnevnice. Obezbedite vašim kupcima dobre poklone i svako će prepoznati pravu ponudu. Na primer: za kuplljenih 6 sokova poklon je maskica za mobilni telefon sa željenom slikom, odmah! (maloprodajna vrednost takvog poklona 10 eura)

Postupak * Hostesa pomaže kupcu da u aplikaciji sam kreira željenu sliku i ukoliko želi sam upiše tekst koji želi... posle toga hostesa šalje tu sliku na print (par sekundi) slika dolazi u softver za štampu i za par minuta klijent dobija svoju maskicu za telefon sa željenom slikom na njemu. Matematika ( cene maskice 0,8 eura, vrednost poklona 10 eura, 6 sokova po ceni od120 rsd = 720 rsd i veoma je jednostavno vaša matematika izgleda ovako 720 - 100 i tako dođemo na računicu da dajete popust od 16 rsd po svakoj litri soka i za vas je to veoma dobro čak i manje nego sto biste prošli sa običnim poklonom. Kupac to gleda ovako... cena maskice 1200 rsd, cena soka 720 rsd = 480 rsd poklona i plus dobija skup i prakrtičan poklon).

U ovom postupku su svi zadovoljni, proces se odvija momentalno u svega par minuta. Napomena pokloni mogu biti različiti (maskice, powerbank, slušalice....nabavne cene ovih proizvoda su veoma pristupačne) Svakako najbitnije od svega je personalizacija predmeta jer to nosi ceo duh pravog poklona.

2. Približavanje klijentima. Sakako najbolji ali i najsporiji put je ostvarivanje poverenja kod klijenata i širenje poverenja korak po korak. Sa ovom metodom uz poklone koje personalizujete preporučujemo pravljenje jednog malog štanda u vašem stilu sa nekom tematikom koju vi odaberete a organizujete da se klijetni slikaju u "vašem okruženju" i takvu sliku reprodukujete na odabrane poklone. Time ste spojili dve veoma bitne stvari a to je vaša reklama i njihova slika. O čemo se radi... kada kupac dobije poklon samo sa vašim logom njemu to ništa ne znači i njemu nema posebnu vrednist...u ovom slučaju vaša reklama živi sa njihovom slikom i spojeni su zajedno. Tako se dobija potpuno nova vrednost jer sačinjava njihovu personalnu nit.

Pokažite svojim klijentima da vam je stalo do njih i da iskreno želite da nagradite njihovo poverenje a oni će to veoma znati da cene.

3. Reklamni materijal Sasvim smo sigurni da svako od nas ima u magacinu neke stare nepodeljene reklamne materijale koji su iz nekog razloga ostali...novac potrošen, materijal nepodeljen...i nije neka korist morate priznati.

U ovom segmetu nudimo vam da sa ArtisJet printerima sami personalizujete odabrane predmete i to možete učiniti na licu mesta i u tiražu koji vam treba za taj dan, nema potreba da poručujete hiljade predmeta kako bi dobili dobru cenu i proizvoda i štampe. Ovako je dovoljno da poručite blanko materijal koji nikada neće ostati neiskorišćen jer ga vi personalizujete na licu mesta i samim tim nikada ne zastareva. Jedini ko je na dobitku ste vi i kao takvi iznad konkurencije. Ideje o ovakvim vrstama marketiga nemaju svi i ne shvataju suštinu...pojenta je OBRADUJTE KLIJENTE I ONI ĆE TO ZNATI DA CENE.

Ukoliko imate ideju koju biste želeli da ostvarite a niste sigurni kako da implementirate ArtisJet printere u to, pišite nam ili nas pozovite rado bismo vam pomogli.

021printingsolutions@gmail.com

ArtisJet tim