UV štampa

UV štampa je verovatno poslednje što je štamparska tehnologija postigla - mogućnost štampe na raznim podlogama bez obzira da li te podloge bile tamne, transparentne ili bele, svejedno je.

UV štampa omogućava puno više od klasične digitalne štampe, mada su u suštini iste i zasnovane su na istim pricipima rada, kao i na tehnici koja je zastupljena kod obe. Praktično jedina bitna razlika je u bojama koje se koriste i UV sitemu (UV lampa i hlađenje). Tako od proizvođača do proizvođača, zavisi i koje i kakve boje koriste.

Naizgled, najbitnija je marka uv printera, ali nije od presudnog značaja.

Jedan od najbitnih elemenata jesu boje u samom printeru, jer od njih zavisi puno stvari:

  • postojanost,

  • jasnoća printa,

  • pokrivenost,

  • i dr.

Preduslov za korišćenje boja jeste da postoji softver koji sve to podržava i čiji su profili rađeni naspram tih istih boja. Samo tako rezultati će biti zadovoljavajući.

Imamo primere gde štampari koriste različite boje, na jednoj marki printera, a dobijaju drugačiji rezultat i kvalitet štampe. Negde je bela boja bila problem - trasparetnost, negde je bilo razlike u otisku… svakako najbolje je koristiti proverene boje uz određeni softver.

Jedan od jako bitnih faktora, koji svakako utiču na ceo proces, su operateri koji rukovode sa printerima, jer i najbolje mašine usled nesavesnog održavanja mogu veoma lako da izazovu probleme.

Urednost je osnovna stvar u štamparstvu. Držite vaše uv printere urednim i redovno ih održavajte i veoma brzo ćete primetiti da vaš printer puno lakše radi i da pravi manje problema.

Svakako treba obratiti pažnju na veliki broj proizvođača koji se bave prerađivanjem Epson printera. Uz male dorade naprave se uv printeri koji rade. U njihovom radu postoji velika razlika u kvalitetu printa, jer je printer predviđen za print na papiru i nosi sa sobom mnoge problema ukoliko se ne upare kako treba, a i posle toga večno ostaju razni problemi vezani za to.


UV Štampa - Nov način poslovanja

Digitalna štampa donosi svakako puno noviteta i pozitivnih stvari. Današnje vreme je veoma brzo. Neke tehnike brzo postaju zastarele, ne zbog toga što nisu dobre već su spore. Sa UV štampom možete otprintati jedan komad bilo čega, da njegova proizvodna cena bude ista kao i ceo tiraž i da ga imate u ruci za samo par sekundi.

Nekada, u nekontaktnim tehnikama je bilo drugačije: bilo je potrebno vreme da se urade pripreme, pa filmovi, ploče i tek posle svih tih procesa da se uđe u proces štampe. Tako su prvi otisci bili veoma skupi, a ceo proces bi dugo trajao.

Sa digitalnom štampom su preskočeni mnogi procesi, te se sa pripreme za štampu odmah pristupa štampi, dok se ostali procesi preskaču, kao i njihova vremenska i materijalna cena.

Sa ovakvom vrstom štampe možete dobiti uzorak u veoma kratkom vremenskom roku - dok razgovarate sa vašim klijentom, o njegovim željama. Možete da mu priuštite da mu odmah - za vreme razgovora date uzorak. To u svakoj meri olakšava svima:

  • klijentu da odmah vidi kao će njegov proizvod izgledati i ukoliko ima bilo kakvih primedbi mogu se odmah otkloniti ( tako da klijent na kraju razgovora odlazi sa uzorkom proizvoda kakav će i biti);

  • štamparu olakšava posao jer nemata nezadovoljnih klijenata.


Svakako postoji puno prednosti digitalne štampe, a to je prenosivost samog printera, koji ne zahteva isključivo rad u štampariji, već može da u potpunosti iskoristi svoju namenu i bude upravo tip *printer za personalizaciju stvari. Praktično objašnjeno to izgleda ovako:

*Najveća vrednost jeste upravo u tome što omogućava personalizaciju predmeta, dok je to u drugim tehnikama nemoguće ili veoma skupo, ali u ovoj varijanti je veoma jednostavno i jeftino, a vama ostavlja mesto za zaradu i da odete korak dalje od konkurencije. Ovo je jedan od načina da se vašim klijentima obratite na poseban način.

Kako?

Uzećemo poređenje: * Želite nekome da poklonite nešto (privatno, poslovno...). Ako odete u bilo koju daroteku, kupite neki lep poklon, lepo upakovan, svakako ćete oduševiti dragu osobu.

Ali, da li ste postigli ono što poklon treba da bude?

Poklon treba da bude spona između vas i te osobe, da pored toga što mu nešto darivate, poklonite i svoju pažnju. Obratite mu se lično sa nekim rečima koje su samo vama znane, nekom vašom šalom, voljenim stihom ili imenom. Ta osoba će znati da ste, i pored toga što ste potrošili vreme, otišli da kupite poklon i mislili i potrudili se da joj podarite pažnju.

Efekti su neminovni.

Uporedite *poklon koji je samo kupljen i poklon koji nosi ime te osobe. Prva skupina poklona veoma lako završi negde u uglu, jer joj se ne pridaje toliko pažnje, dok poklon sa ličnim porukama postaje veoma važan i kao takav se čuva i pamti.

Zar to nije svrha poklona?!

Ovom tehnikom veoma lako se postižu dobri rezultatai i veoma lako vlada. Tada vam se otvaraju novi horizonti u poslovanju.

Iskoristite kvalitete UV led tehnike štampe i omogućite sebi da postanete onaj koji stvara.