UV štampa

UV štampa je verovatno poslednje što je štamparska tehnologija postigla - mogućnost štampe na raznim podlogama bez obzira da li te podloge bile tamne, transparentne ili bele, svejedno je. UV štampa omogućava puno više od klasične digitalne štampe mada su u suštini iste i zasnovane su na istim pricipima rada kao i na tehnici koja je zastupljena kod obe. Praktično jedina bitna razlika je u bojama koje se koriste i UV sitemu (UV lampa i hlađenje). Tako od proizvođača, od proizvođača, zavisi i koje i kakve boje koriste. Mada, naizgled, najbitnija je marka printera, ali nije od presudnog značaja. Jedan od najbitnih elemenata jesu boje u samom printeru jer od njih zavisi puno stvari: postojanost, jasnoća printa, pokrivenost... Preduslov za korišćenje boja jeste da postoji softver koji sve to podržava i čiji su profili rađeni naspram tih istih boja. Samo tako rezultati će biti zadovoljavajući. Imamo primere da su štampari koristili različite boje na jednoj marki printera i dobijali drugačije rezultate i različit kvalitet štampe. Negde je bela boja bila problem - trasparetnost, negde je bilo razlike u otisku… svakako najbolje je koristiti proverene boje uz određeni softver..

Jedan od jako bitnih faktora koji svakako utiču na ceo proces su svakako operateri koji rukovode sa printerima jer i najbolje mašine usled nesavesnog održavanja mogu veoma lako da izazovu probleme. Urednost je osnovna stvar u štamparstvu. Držite vaše printere urednim i redovno ih održavajte i veoma brzo ćete primetiti da vaš printer puno lakše radi i da pravi manje problema.

Svakako treba obratiti pažnju na veliki broj proizvođača koji se bave prerađivanjem Epson printera. Uz male dorade naprave se printeri koji rade. U njihovom radu postoji velika razlika u kvalitetu printa jer je printer predviđen za print na papiru i nosi sa sobom mnoge problema ukoliko se ne upare kako treba, a i posle toga večno ostaju razni problemi vezani za to.

Digitalna štampa donosi svakako puno noviteta i pozitvivnih stvari. Današnje vreme je veoma brzo. Neke tehnike brzo postaju zastarele, ne zbog toga što nisu dobre već su spore. Sa UV štampom možete otprintati jedan komad bilo čega da njegova proizvodna cena bude ista kao i ceo ostali tiraž i da ga imate u ruci za samo par sekundi. Nekada, u nekontaktnim tehnikama, je bilo drugačije: bilo je potrebno vreme da se urade pripreme, pa filmovi, ploče i tek posle svih tih procesa da se uđe u proces štampe. Tako su prvi otisci bili veoma skupi, a ceo proces bi dugo trajao. Sa digitalnom štampom su preskočeni mnogi procesi te se sa pripreme za štampu odmah pristupa štampi, dok se ostali procesi preskaču kako i njihova vremenska i materijalna cena.

Sa ovakvom vrstom štampe možete dobiti uzorak u veoma kratkom vremenskom roku - dok razgovarate sa vašim klijentom, o njegovim željama. Možete da mu priuštite da mu odmah - za vreme razgovora date uzorak. To u svakoj meri olakšava svima: klijentu da odmah vidi kao će njegov proizvod izgledati i ukoliko ima bilo kakvih primedbi mogu se odmah otkloniti ( tako da klijent na kraju razgovora odlazi sa uzorkom proizvoda kakav će i biti); štamparu olakšava posao jer nemata nezadovoljnih klijenata. Svakako postoji puno prednosti digitalne štampe a to je prenosivost samog printera koji ne zahteva isključivo rad u štampariji već može da u potpunosti iskoristi svoju namenu i bude upravo tip *printer za personalizaciju stvari*

Praktično objašnjeno to izgleda ovako *Najveća vrednost jeste upravo u tome što omogućava personalizaciju predmeta. Dok je to u drugim tehnikama nemoguće ili veoma skupo u ovoj varijanti je veoma jednostavno i veoma jeftino, a vama ostavlja mesto za zaradu i da odete korak dalje od konkurencije i da se vašim klijentima obratite na poseban način. Kako? Uzećemo porđenje * Želite nekome da poklonite nešto (privatno, poslovno...) Ako odete u bilo koju daroteku kupite neki lep poklon, lepo upakovan i svakako ć te oduševiti dragu osobu. Ali da li ste postigli ono što poklon treba da bude. Poklon treba da bude spona između vas i te osobe, da pored toga što mu nešto darivate poklonite i svoju pažnju. Obratite mu se lično sa nekim rečima koje su samo vama znane, nekom vašom šalom, voljenim stihom, ili imenom. Ta osoba će znati da ste pored toga što ste potrošili vreme i otišli da kupite poklon i mislili i potrudili se da joj podarite pažnju. Efekti su neminovni. Uporedite *poklon koji je samo kupljen i poklon koji nosi ime te osobe. Prva skupina poklona veoma lako završi negde u uglu jer joj se ne pridaje toliko pažnje dok poklon sa ličnim porukama postaje veoma važan i takav se čuva i pamti. Zar to nije svrha poklona? Ovom tehnikom veoma lako se postižu ovakvi rezultatai i veoma lako vlada. Tada vam se otvaraju novi horizonti u poslovanju.

Iskoristite kvalitete UV led tehnike štampe i omogućite sebi da postanete onaj koji stvara.